Het renoveren en uitbreiden van een datacenter

Bij dit project zou het huidige datacenter gesloopt worden en een groter datacenter voor in de plaats komen. Echter was het bestaande datacenter nodig om de dagelijkse werkzaamheden te kunnen blijven doen. Wij hebben dus een ontwerp gemaakt, waarbij het huidige datacenter blijft staan en de nieuwe er deels naast gebouwd wordt.

Installatiepaviljoen 

In de eerste fase is er een installatiepaviljoen gebouwd, deze zal middels twee fases de koeling en elektriciteit leveren aan de nieuwe en te renoveren datacenter.

Complex project

De complexiteit van dit datacenter is dat er naast een bestaand datacenter een nieuw datacenter wordt gebouwd. Er dienen dus nieuwe kanalen, leidingwerk en kabels gelegd te worden in een bestaande situatie. Deze mogen in de eerste fase ook niet gesloopt worden i.v.m. de functionaliteit van het bestaande datacenter. Dit kan anders grote gevolgen hebben op de dagelijkse werkzaamheden.

Data migratie

In de tweede fase zal het deel van het nieuwe datacenter alles overnemen van het oude datacenter (data migratie), waardoor deze vervolgens gesloopt kan worden en opnieuw gebouwd kan worden. Het nieuwe datacenter tot slot compleet maken is nog een lopend project. Wij zijn hierbij ook betrokken als technisch adviseur en directievoerder.

Meer informatie

Lees hier wat we nog meer doen bij datacenters: https://dvtadvies.nl/datacenters/

Daniël Singotani
projectmanager / adviseur

Het bericht Het renoveren en uitbreiden van een datacenter verscheen eerst op .