De samenwerking tussen techniek en mens

Ervaren projectmanager/adviseur Frank Eijk vertelt over zijn werk en de samenwerking tussen de techniek en de mens.

Beide zijden van de tafel

Mijn werkzaamheden in het verleden heb ik mogen uitvoeren aan beide zijden van de tafel. Ik heb mijn ervaring en expertise mogen toepassen aan zowel de advieszijde van projecten als de uitvoerende zijde van de werkzaamheden. Een voor mij belangrijke gemene deler is de mens. In het verleden was ik al zeer gecharmeerd van de samenwerking met persoonlijkheden als opdrachtgevers en installateurs in alle diverse provincies binnen Nederland.

DVTadvies is toekomstgericht

Sinds ik bij DVTadvies werk, werd niet alleen het technisch spectrum van mijn kennis breder maar ook de ervaring met de mensen in het buitenland. DVTadvies is toekomstgericht en werkt aan een gezond groeiend bedrijf. Hiervoor worden de medewerkers in de gelegenheid gesteld om opleidingen te volgen die hun carrière en het bedrijf verder in de toekomst ondersteunen.

Buiten de persoonlijke opleidingen op ieders vakgebied ondersteunt DVTadvies ook door interne opleiding voor de gehele organisatie te organiseren. Hiermee zijn wij sterker geworden als team, dragen onze kennis en ervaring gezamenlijk uit en willen hiermee onze opdrachtgevers optimaal adviseren.

Een voorbeeld uit de praktijk

In 2019 kregen wij het verzoek van een goede opdrachtgever om voor een datacenter in het buitenland het ontwerp te maken voor de vervanging van de no-break systemen. Wij hebben hiervoor het volledige traject van ontwerp, aanbestedingsdocumenten, aanbesteding, selectie, opdrachtverlening, uitvoeringsbegeleiding, directievoering tot en met de oplevering en ingebruikname mogen uitvoeren. Hierbij is een fijne collegiale werksfeer ontstaan met de medewerkers van deze locatie.

Dit project leverde voor de opdrachtgever een betrouwbaar modulair no-break systeem op en gaf een enorme besparing van het jaarlijkse energieverbruik door het toepassen van modulair opererende no-break systemen, de verbetering van de elektrotechnische installatie en energieverdeling in het pand.

Deze toegenomen efficiency van de elektrische installatie resulteert ook direct in het voordeel dat er minder warmteontwikkeling weggekoeld hoeft te worden.

Eén internationaal team

De opdrachtgever heeft aansluitend na de vervanging van de no-break installatie tevens besloten om de opgestelde koelinstallatie te vernieuwen. Deze bestaat uit redundant opgestelde koelsystemen met de Chillers in de kelder met een op het dak opgesteld dry coolers systeem. Wij hebben deze vernieuwing van het systeem samen met onze specialisten mogen ontwerpen. Voor de uitvoering is gekozen voor verdere internationale samenwerking als één internationaal team.

Vanwege de Covid-19 restricties in de landen zelf en de restricties voor onderling grensoverschrijdend verkeer zijn er wel vertragingen opgetreden in de uitvoering. Om de voortgang niet al te veel te belemmeren is er gaande de uitvoering gekozen voor werken met ploegendiensten. Deze zijn verdeeld over de betreffende bedrijven en hun personeel op de locatie. Hiervoor werden dag- en avondploegdiensten ingericht waardoor er door de bedrijven een goede voortgang gegarandeerd kon worden. De huidige status is dat dit werk voorspoedig verloopt. De eerste fase van de uitvoering bestaat uit één van de zijdes van het koelsysteem en zal dit jaar met succes worden afgerond.

Samenwerken voor een goed eindresultaat

Eén van onze uitdagingen bestond in de uitvoering ook uit de directievoering van het werk, het voorzitten van vergaderingen, de communicatie en coördinatie onderling tussen aannemers, leveranciers en opdrachtgevers uit de diverse landen. Dit is precies wat een belangrijke motivatie is binnen mijn dagelijkse werkzaamheden; samen werken met een diversiteit aan toch eensgezinde mensen.
Het feit dat iedereen staat voor zijn product en een goed tevredenstellend eindresultaat wil bereiken, maakt dat dit een goed lopend en op elkaar ingespeeld team is.

Meer informatie

Heeft u na bovenstaande aanvullende vragen over onze werkwijze of heeft u zelf een datacenter vraagstuk? Neem dan contact op met Frank Eijk, hij vertelt u hier graag meer over.

Of wilt u zelf onderdeel uitmaken van een gedreven en ambitieus team? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures of neem contact op met onze corporate recruiter Hendrik van Nieuwkoop.

Frank Eijk
projectmanager / adviseur

Het bericht De samenwerking tussen techniek en mens verscheen eerst op .