Het voordeel van een integraal projectteam

DVTadvies werkt veel in integrale projectteams, dit houdt in dat er van elke discipline iemand aanwezig is in het projectteam. Oftewel iemand die een specialisme heeft in Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.

Opzichterscontract Rijksvastgoedbedrijf

Zo ook voor het opzichterscontract dat wij hebben bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Drie toezichthouders/ directievoerders van DVTadvies vormen een team van de drie verschillende disciplines. Een van de toezichthouders heeft het contact met de klant, maar hij wordt hierbij ondersteund door de andere twee toezichthouders.

De rol van DVTadvies

Als toezichthouder/ directievoerder ondersteunen wij de objectmanagers van het RVB in het onderhoud / beheer van hun gebouwen. Het gaat om alle gebouwen, het maakt dus niet uit of deze in bezit zijn of gehuurd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de panden van Ministeries, Defensie, Rechtbanken, Rijkswaterstaat etc.
Wij controleren of de controles en het onderhoud wel is gebeurd volgens planning en of dit goed is gebeurd, oftewel heeft de installateur alles goed uitgevoerd en juist geadministreerd. Wij nemen bijvoorbeeld deel aan operationele overleggen waarbij de installateur aangeeft wat zij hebben gedaan en waar ze tegenaan lopen. Vervolgens controleren wij of de logboeken up-to-date zijn.

Onze meerwaarde

Er is een vast aanspreekpunt vanuit ons voor het RVB. Dit is één contactpersoon, maar diegene heeft wel een team van 80 man achter zich staan. Als er bijvoorbeeld een vervanging van een koelmachine is, zal 1 van onze specialisten ingeschakeld worden die daar alles vanaf weet. Datzelfde geldt voor klimaatklachtenonderzoek, inspecties elektrische installaties (NEN3140 / SCIOS 8), conditiemetingen (NEN2767), dakinspecties en controle van calculaties etc.

De drie toezichthouders bij DVTadvies zijn allen expert in 1 van de drie disciplines Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek. Zij ondersteunen elkaar op deze verschillende disciplines en zijn onderling inzetbaar. De opdrachtgever wordt dus geholpen vanuit verschillende disciplines, maar behoudt hun vaste aanspreekpunt, dat is onze kracht.

Erwin Menting
toezichthouder / directievoerder

Het bericht Het voordeel van een integraal projectteam verscheen eerst op .